Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vingerhoedskruid, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Vingerhoedskruid.

Ben je op zoek naar Digitalis 'Mertonensis'? De Digitalis 'Mertonensis' is ook wel bekend als Vingerhoedskruid. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Vingerhoedskruid is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Digitalis 'Mertonensis'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Vingerhoedskruid Wetenschappelijke naam: Digitalis 'Mertonensis' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Digitalis Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!