Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gebroken hartje, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is rood en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gebroken hartje.

Ben je op zoek naar Dicentra 'Luxuriant'? De Dicentra 'Luxuriant' is ook wel bekend als Gebroken hartje. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Gebroken hartje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Dicentra 'Luxuriant'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gebroken hartje Wetenschappelijke naam: Dicentra 'Luxuriant' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dicentra Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!