Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pauwanjer, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Pauwanjer.

Ben je op zoek naar Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler'? De Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' is ook wel bekend als Pauwanjer. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Pauwanjer is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Pauwanjer Wetenschappelijke naam: Dianthus pavonius 'Inshriach Dazzler' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dianthus Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!