Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ruwe smele, familie van de Poaceae. De bloemkleur is beige en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn geel-geelgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Ruwe smele.

Ben je op zoek naar Deschampsia flexuosa 'Tatra Gold'? De Deschampsia flexuosa 'Tatra Gold' is ook wel bekend als Ruwe smele. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Ruwe smele is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Deschampsia flexuosa 'Tatra Gold'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Ruwe smele Wetenschappelijke naam: Deschampsia flexuosa 'Tatra Gold' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Deschampsia Familie: Poaceae Bloemkleur: Beige
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!