Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cyclaam, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen+zilver en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Cyclaam.

Ben je op zoek naar Cyclamen purpurascens? De Cyclamen purpurascens is ook wel bekend als Cyclaam. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Cyclaam is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cyclamen purpurascens? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Cyclaam Wetenschappelijke naam: Cyclamen purpurascens Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cyclamen Familie: Primulaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!