Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cortusa, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Cortusa.

Ben je op zoek naar Cortusa matthioli var. pekinensis? De Cortusa matthioli var. pekinensis is ook wel bekend als Cortusa. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Cortusa is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cortusa matthioli var. pekinensis? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Cortusa Wetenschappelijke naam: Cortusa matthioli var. pekinensis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cortusa Familie: Primulaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!