Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kleine bergsteentijm, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is zachtblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Kleine bergsteentijm.

Ben je op zoek naar Clinopodium calamintha? De Clinopodium calamintha is ook wel bekend als Kleine bergsteentijm. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Kleine bergsteentijm is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Clinopodium calamintha? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Kleine bergsteentijm Wetenschappelijke naam: Clinopodium calamintha Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Clinopodium Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!