Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Roze winterpostelein, familie van de Portulacaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Roze winterpostelein.

Ben je op zoek naar Claytonia sibirica? De Claytonia sibirica is ook wel bekend als Roze winterpostelein. Deze Portulacaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Roze winterpostelein is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Claytonia sibirica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Roze winterpostelein Wetenschappelijke naam: Claytonia sibirica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Claytonia Familie: Portulacaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei, Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!