Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Aarddistel, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purper en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (9-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, bij voorkeur kalkhoudende bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Aarddistel.

Ben je op zoek naar Cirsium acaule? De Cirsium acaule is ook wel bekend als Aarddistel. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Aarddistel is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cirsium acaule? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Aarddistel Wetenschappelijke naam: Cirsium acaule Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cirsium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!