Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schildpadbloem, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Schildpadbloem.

Ben je op zoek naar Chelone obliqua? De Chelone obliqua is ook wel bekend als Schildpadbloem. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Schildpadbloem is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chelone obliqua? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Schildpadbloem Wetenschappelijke naam: Chelone obliqua Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Chelone Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!