Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stinkende gouwe, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Stinkende gouwe.

Ben je op zoek naar Chelidonium majus? De Chelidonium majus is ook wel bekend als Stinkende gouwe. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Stinkende gouwe is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Chelidonium majus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Stinkende gouwe Wetenschappelijke naam: Chelidonium majus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Chelidonium Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!