Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zilverdistel, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Zilverdistel.

Ben je op zoek naar Carlina acaulis subsp. simplex? De Carlina acaulis subsp. simplex is ook wel bekend als Zilverdistel. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Zilverdistel is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Carlina acaulis subsp. simplex? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Zilverdistel Wetenschappelijke naam: Carlina acaulis subsp. simplex Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Carlina Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!