Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ruig klokje, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Ruig klokje.

Ben je op zoek naar Campanula trachelium 'Bernice'? De Campanula trachelium 'Bernice' is ook wel bekend als Ruig klokje. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Ruig klokje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula trachelium 'Bernice'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Ruig klokje Wetenschappelijke naam: Campanula trachelium 'Bernice' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!