Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikhei, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is paarsrood en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen+rood en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Struikhei.

Ben je op zoek naar Calluna vulgaris 'Firefly'? De Calluna vulgaris 'Firefly' is ook wel bekend als Struikhei. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 35 centimeter. De Struikhei is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Calluna vulgaris 'Firefly'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Struikhei Wetenschappelijke naam: Calluna vulgaris 'Firefly' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Calluna Familie: Ericaceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!