Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bernagie, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Bernagie.

Ben je op zoek naar Borago pygmaea? De Borago pygmaea is ook wel bekend als Bernagie. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Bernagie is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Borago pygmaea? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Bernagie Wetenschappelijke naam: Borago pygmaea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Borago Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!