Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ballote, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is wit + lila en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Ballote.

Ben je op zoek naar Ballota pseudodictamnus? De Ballota pseudodictamnus is ook wel bekend als Ballote. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Ballote is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ballota pseudodictamnus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Ballote Wetenschappelijke naam: Ballota pseudodictamnus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Ballota Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!