Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Citroenkruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Citroenkruid.

Ben je op zoek naar Artemisia abrotanum? De Artemisia abrotanum is ook wel bekend als Citroenkruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Citroenkruid is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Artemisia abrotanum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Citroenkruid Wetenschappelijke naam: Artemisia abrotanum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Artemisia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!