Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schubkamille, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Schubkamille.

Ben je op zoek naar Anthemis punctata subsp. cupaniana? De Anthemis punctata subsp. cupaniana is ook wel bekend als Schubkamille. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Schubkamille is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Anthemis punctata subsp. cupaniana? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Schubkamille Wetenschappelijke naam: Anthemis punctata subsp. cupaniana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anthemis Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!