Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rozenkransje, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijs en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Rozenkransje.

Ben je op zoek naar Antennaria dioica 'Rubra'? De Antennaria dioica 'Rubra' is ook wel bekend als Rozenkransje. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Rozenkransje is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Antennaria dioica 'Rubra'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Rozenkransje Wetenschappelijke naam: Antennaria dioica 'Rubra' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Antennaria Familie: Asteraceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!