Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gele anemoon, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gele anemoon.

Ben je op zoek naar Anemone ranunculoides? De Anemone ranunculoides is ook wel bekend als Gele anemoon. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Gele anemoon is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Anemone ranunculoides? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gele anemoon Wetenschappelijke naam: Anemone ranunculoides Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemone Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!