Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Italiaanse ossentong, familie van de Boraginaceae. De bloemkleur is helderblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Italiaanse ossentong.

Ben je op zoek naar Anchusa azurea 'Dropmore'? De Anchusa azurea 'Dropmore' is ook wel bekend als Italiaanse ossentong. Deze Boraginaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Italiaanse ossentong is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Anchusa azurea 'Dropmore'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Italiaanse ossentong Wetenschappelijke naam: Anchusa azurea 'Dropmore' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anchusa Familie: Boraginaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!