Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Peruviaanse lelie, familie van de Amaryllidaceae. De bloemkleur is oranje en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Peruviaanse lelie.

Ben je op zoek naar Alstroemeria aurea 'Orange King'? De Alstroemeria aurea 'Orange King' is ook wel bekend als Peruviaanse lelie. Deze Amaryllidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Peruviaanse lelie is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Alstroemeria aurea 'Orange King'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Peruviaanse lelie Wetenschappelijke naam: Alstroemeria aurea 'Orange King' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Alstroemeria Familie: Amaryllidaceae Bloemkleur: Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!