Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vrouwenhaar, familie van de Adiantaceae. De bladeren zijn lichtgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Vrouwenhaar.

Ben je op zoek naar Adiantum pedatum? De Adiantum pedatum is ook wel bekend als Vrouwenhaar. Deze Adiantaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Vrouwenhaar is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Adiantum pedatum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Vrouwenhaar Wetenschappelijke naam: Adiantum pedatum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Adiantum Familie: Adiantaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!