Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Azuren monnikskap, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is amethystblauw en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Azuren monnikskap.

Ben je op zoek naar Aconitum carmichaelii 'Arendsii'? De Aconitum carmichaelii 'Arendsii' is ook wel bekend als Azuren monnikskap. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Azuren monnikskap is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aconitum carmichaelii 'Arendsii'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Azuren monnikskap Wetenschappelijke naam: Aconitum carmichaelii 'Arendsii' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aconitum Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!