Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stekelnootje, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Stekelnootje.

Ben je op zoek naar Acaena 'Blue Haze'? De Acaena 'Blue Haze' is ook wel bekend als Stekelnootje. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Stekelnootje is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Acaena 'Blue Haze'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Stekelnootje Wetenschappelijke naam: Acaena 'Blue Haze' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Acaena Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!