Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Sierkers, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is bleekroze-wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn roodbruin. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Sierkers.

Ben je op zoek naar Prunus cistena? De Prunus cistena is ook wel bekend als Sierkers. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Sierkers is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Prunus cistena? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Sierkers Wetenschappelijke naam: Prunus cistena Type plant: Heester
  • Geslacht: Prunus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!