Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rotsheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wijnrood en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Rotsheide.

Ben je op zoek naar Pieris japonica 'Valley Valentine'? De Pieris japonica 'Valley Valentine' is ook wel bekend als Rotsheide. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Rotsheide is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pieris japonica 'Valley Valentine'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Rotsheide Wetenschappelijke naam: Pieris japonica 'Valley Valentine' Type plant: Heester
  • Geslacht: Pieris Familie: Ericaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!