Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pieris, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn groen+rood. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Pieris.

Ben je op zoek naar Pieris 'Forest Flame'? De Pieris 'Forest Flame' is ook wel bekend als Pieris. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Pieris is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pieris 'Forest Flame'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Pieris Wetenschappelijke naam: Pieris 'Forest Flame' Type plant: Heester
  • Geslacht: Pieris Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!