Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pieris, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn roomwit gerand. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een licht beschaduwd plekje. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Pieris.

Ben je op zoek naar Pieris 'Flaming Silver'? De Pieris 'Flaming Silver' is ook wel bekend als Pieris. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Pieris is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Pieris 'Flaming Silver'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Pieris Wetenschappelijke naam: Pieris 'Flaming Silver' Type plant: Heester
  • Geslacht: Pieris Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!