Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde wingerd, familie van de Vitaceae. De bladeren zijn glanz.frisgroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 1500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Wilde wingerd.

Ben je op zoek naar Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'? De Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' is ook wel bekend als Wilde wingerd. Deze Vitaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1500 centimeter. De Wilde wingerd is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Wilde wingerd Wetenschappelijke naam: Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' Type plant: Heester
  • Geslacht: Parthenocissus Familie: Vitaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 1500
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!