Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Mahonie, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn glanzend groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Met opvallende vruchten. Blauw Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Mahonie.

Ben je op zoek naar Mahonia aquifolium? De Mahonia aquifolium is ook wel bekend als Mahonie. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Mahonie is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Mahonia aquifolium? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Mahonie Wetenschappelijke naam: Mahonia aquifolium Type plant: Heester
  • Geslacht: Mahonia Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!