Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Boksdoorn, familie van de Solanaceae. De bloemkleur is purperlila en de bloeitijd is van ca. mei tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Boksdoorn.

Ben je op zoek naar Lycium barbarum? De Lycium barbarum is ook wel bekend als Boksdoorn. Deze Solanaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Boksdoorn is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lycium barbarum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Boksdoorn Wetenschappelijke naam: Lycium barbarum Type plant: Heester
  • Geslacht: Lycium Familie: Solanaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!