Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chinese kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn geel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Chinese kamperfoelie.

Ben je op zoek naar Lonicera nitida 'Baggesen's Gold'? De Lonicera nitida 'Baggesen's Gold' is ook wel bekend als Chinese kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Chinese kamperfoelie is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera nitida 'Baggesen's Gold'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Chinese kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera nitida 'Baggesen's Gold' Type plant: Heester
  • Geslacht: Lonicera Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!