Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leucothoe, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen-purperrood. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Leucothoe.

Ben je op zoek naar Leucotho? keiskei 'Royal Ruby'? De Leucotho? keiskei 'Royal Ruby' is ook wel bekend als Leucothoe. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Leucothoe is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Leucotho? keiskei 'Royal Ruby'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Leucothoe Wetenschappelijke naam: Leucotho? keiskei 'Royal Ruby' Type plant: Heester
  • Geslacht: Leucotho Familie: Ericaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen, Paars Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!