Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kolkwitzia, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is helderroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Kolkwitzia.

Ben je op zoek naar Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud'? De Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' is ook wel bekend als Kolkwitzia. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Kolkwitzia is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Kolkwitzia Wetenschappelijke naam: Kolkwitzia amabilis 'Pink Cloud' Type plant: Heester
  • Geslacht: Kolkwitzia Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!