Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bonte hulst, familie van de Aquifoliaceae. De bloemkleur is wit,rode bes en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen,roomwitte rand. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Bonte hulst.

Ben je op zoek naar Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'? De Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' is ook wel bekend als Bonte hulst. Deze Aquifoliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 600 centimeter. De Bonte hulst is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Bonte hulst Wetenschappelijke naam: Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' Type plant: Heester
  • Geslacht: Ilex Familie: Aquifoliaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!