Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hulst, familie van de Aquifoliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 1100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook voor en heg te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. 2. Deze plant is niet geschikt voor moeilijke standplaatsen. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke bodem met een zuur tot neutrale zuurgraad (pH = 5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hulst.

Ben je op zoek naar Ilex aquifolium? De Ilex aquifolium is ook wel bekend als Hulst. Deze Aquifoliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1100 centimeter. De Hulst is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Ilex aquifolium? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hulst Wetenschappelijke naam: Ilex aquifolium Type plant: Heester
  • Geslacht: Ilex Familie: Aquifoliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 1100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!