Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hertshooi, familie van de Hypericaceae. De bloemkleur is geel, zalmrode bes en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een niet te droge plaats.
Voor aanplant langs rivieren en laaggelegen gebieden met een wisselende grondwaterstand Wenst een vochthoudende tot vochtige bodem, die af en toe onder mag lopen. Verder geen bodemeisen, al verdraagt deze plant zure grond beter dan sterk kalkhoudende. Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Hertshooi.

Ben je op zoek naar Hypericum 'Magical Flame'? De Hypericum 'Magical Flame' is ook wel bekend als Hertshooi. Deze Hypericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Hertshooi is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hypericum 'Magical Flame'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Hertshooi Wetenschappelijke naam: Hypericum 'Magical Flame' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hypericum Familie: Hypericaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!