Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Waterstruik, familie van de Hydrangeaceae. De bloemkleur is wit-lila-paars en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groengrijs. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Waterstruik.

Ben je op zoek naar Hydrangea aspera 'Macrophylla'? De Hydrangea aspera 'Macrophylla' is ook wel bekend als Waterstruik. Deze Hydrangeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Waterstruik is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrangea aspera 'Macrophylla'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Waterstruik Wetenschappelijke naam: Hydrangea aspera 'Macrophylla' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hydrangea Familie: Hydrangeaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!