Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikklimop, familie van de Araliaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen+geel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig of schaduwrijk is. Ze kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Struikklimop.

Ben je op zoek naar Hedera helix 'Golden Wedding'? De Hedera helix 'Golden Wedding' is ook wel bekend als Struikklimop. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Struikklimop is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hedera helix 'Golden Wedding'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Struikklimop Wetenschappelijke naam: Hedera helix 'Golden Wedding' Type plant: Heester
  • Geslacht: Hedera Familie: Araliaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!