Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikveronica, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is donkerlila en de bloeitijd is van ca. september tot en met oktober. De bladeren zijn groen+cremegeel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem met een zure tot neutrale zuurgraad (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Struikveronica.

Ben je op zoek naar Hebe 'Katrina' (R)? De Hebe 'Katrina' (R) is ook wel bekend als Struikveronica. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Struikveronica is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Hebe 'Katrina' (R)? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Struikveronica Wetenschappelijke naam: Hebe 'Katrina' (R) Type plant: Heester
  • Geslacht: Hebe Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot neutraal Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!