Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Spaanse brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Spaanse brem.

Ben je op zoek naar Genista hispanica? De Genista hispanica is ook wel bekend als Spaanse brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Spaanse brem is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Genista hispanica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Spaanse brem Wetenschappelijke naam: Genista hispanica Type plant: Heester
  • Geslacht: Genista Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!