Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fothergilla, familie van de Hamamelidaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn dofgrijsgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Fothergilla.

Ben je op zoek naar Fothergilla gardenii? De Fothergilla gardenii is ook wel bekend als Fothergilla. Deze Hamamelidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Fothergilla is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Fothergilla gardenii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Fothergilla Wetenschappelijke naam: Fothergilla gardenii Type plant: Heester
  • Geslacht: Fothergilla Familie: Hamamelidaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!