Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Kardinaalsmuts.

Ben je op zoek naar Euonymus phellomanus? De Euonymus phellomanus is ook wel bekend als Kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 350 centimeter. De Kardinaalsmuts is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus phellomanus? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus phellomanus Type plant: Heester
  • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch
  • Hoogte in CM: 350 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!