Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bladeren zijn donkergroen-geel. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Een plekje in de halfschaduw wordt ook verdragen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Kardinaalsmuts.

Ben je op zoek naar Euonymus fortunei 'Blondy'? De Euonymus fortunei 'Blondy' is ook wel bekend als Kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Kardinaalsmuts is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus fortunei 'Blondy'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus fortunei 'Blondy' Type plant: Heester
  • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bladkleur: Geel, Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte / halfschaduw
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 50
  • Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!