Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Olijfwilg, familie van de Elaeagnaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn groen met geel. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Ook als bodembedekker te gebruiken. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Olijfwilg.

Ben je op zoek naar Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge'? De Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge' is ook wel bekend als Olijfwilg. Deze Elaeagnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Olijfwilg is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Olijfwilg Wetenschappelijke naam: Elaeagnus x ebbingei 'Gilt Edge' Type plant: Heester
  • Geslacht: Elaeagnus Familie: Elaeagnaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!