Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stekelige olijfwilg, familie van de Elaeagnaceae. De bloemkleur is cremewit en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn geel gevlekt. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 350 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Stekelige olijfwilg.

Ben je op zoek naar Elaeagnus pungens 'Maculata'? De Elaeagnus pungens 'Maculata' is ook wel bekend als Stekelige olijfwilg. Deze Elaeagnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 350 centimeter. De Stekelige olijfwilg is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Elaeagnus pungens 'Maculata'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Stekelige olijfwilg Wetenschappelijke naam: Elaeagnus pungens 'Maculata' Type plant: Heester
  • Geslacht: Elaeagnus Familie: Elaeagnaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 350 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!