Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Peperboompje, familie van de Thymelaeaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Peperboompje.

Ben je op zoek naar Daphne tangutica? De Daphne tangutica is ook wel bekend als Peperboompje. Deze Thymelaeaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Peperboompje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Daphne tangutica? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Peperboompje Wetenschappelijke naam: Daphne tangutica Type plant: Heester
  • Geslacht: Daphne Familie: Thymelaeaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!