Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brem, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is diepgeel en de bloeitijd is van ca. mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, heeft een opvallende bloeiwijze. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor open ruimte.
Doet het goed bij wat extremere situaties, zoals duin- en/of heidebeplanting. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Brem.

Ben je op zoek naar Cytisus x beanii? De Cytisus x beanii is ook wel bekend als Brem. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Brem is wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cytisus x beanii? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Brem Wetenschappelijke naam: Cytisus x beanii Type plant: Heester
  • Geslacht: Cytisus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!