Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gele kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Deze plant is door zijn vorm lastig met hoge vaste planten te combineren.

Let op: Planten zijn natuurproducten en niet altijd verkrijgbaar in ons tuincentrum. Neem gerust contact met ons op i.v.m. de beschikbaarheid van Gele kornoelje.

Ben je op zoek naar Cornus mas? De Cornus mas is ook wel bekend als Gele kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Gele kornoelje is niet wintergroen. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus mas? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

  • Nederlandse naam: Gele kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus mas Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee
Bestel nu jouw cadeaubon

Bestel nu jouw Rijmenants Cadeaubon online!